PROCESATORI DE MIERE


Fileomera SRL

Albina culegand polen din floareS.C. Fileomera srl este o companie privata cu capital integral romanesc, infiintata in anul 1993 ca raspuns la solicitarile tot mai numeroase de achizitie a produselor apicole romanesti pentru pietele din Europa, in special Germania.
Principalul obiect de activitate al firmei noastre este achizitia, procesarea si exportul mierii de albine romanesti. Sortimentele cele mai exportate de miere sunt: mierea de salcam, mierea poliflora, mierea de tei si mierea de rapita. Din totalul cantitatii exportate, 30% reprezinta sortimentele de miere BIO.
Fileomera produce si distribuie faguri de ceara laminati, achizitioneaza si distribuie hrana pentru albine (APIMERA) atat de necesara pentru sezonul rece si pune la dispozitia apicultorului roman o gama mare de consumabile, materiale, instalatii, tratamente si utilaje pentru apicultura.Produse
Fileomera va ofera faguri din ceara laminata din productia proprie, hrană pentru albine (APIMERA) si produse pentru apicultura de la firma Swienty - Danemarca.
Din 2010 Fileomera colaboreaza cu unul din cei mai prestigiosi producatori de aparatura apicola: firma SWIENTY A/S din Danemarca. Astfel va putem oferi instalatii, materiale, tratamente si utilaje apicole de cea mai buna calitate. Pentru a comanda un produs din catalogul Swienty, descarcati catalogul si lista de preturi din partea dreapta, apoi trimiteti-ne comanda folosind pagina de contact
Producem faguri artificiali laminaţi la cald, de cea mai buna calitate, din ceară de albine sterilizată la 120° Celsius, avand o experienta de peste 15 ani. Un fagure are 800 de celule cu dimensiunea de 5,4 mm pe 1 dm². Producţia de faguri artificiali se realizează din stocul propriu de materie primă, din ceară la schimb sau din materialul clientului. Pe lângă dimensiunile cele mai folosite în România (DADANT, MULTIETAJAT, BOŢONADI) putem produce la cerere faguri de orice dimensiune, cu condiţia că volumul comandat să fie de minim 50kg.

Fileomera SRL
str. Narciselor nr.45, 505200 Fagaras,
jud. Brasov, Romania
Tel. 0268 212 139
Fax. 0268 218 899
Mobil 0749 999 902
E-mail magazin@fileomera.ro
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
APIMOND S.A.

PESTE 90 DE ANI DE APICULTURĂ

      Tradiția noastră incepe cu strabunicul meu, Matache Niculae (1852 - 1932) , care se dedică aceastei indeletniciri de apicultor, in curtea casei din Titu Plop Judetul Dambovita. Desi nu cunoaștem data cand el a inceput această activitate ( probabil anul 1870 ), un lucru putem spune cu certitudine, că, a reușit să transmită generațiilor viitoare această pasiune pentru albine și produsele lor.  Matache Niculae, a luat parte la luptele desfășurate pe teritoriul Bulgariei de astăzi, ca sergent in armata lui Carol, alaturi de Rege  care a participat personal la lupta. 
      Mai departe, continuă tradiția in apicultură, fiul său Matache Gheorghe (1890 - 1942), in celasi loc, pe vatra satului ca tatal sau. In anul 1921 este atestat documentar in Registrul Agricol al Regiunii Agricole Titu, cu 4 ștubee ( buduroaie ), stupi confecționați din truchiuri de lemn scobit in care albinele iși construiau fagurii de miere.
Tot in acea perioadă incepe să se extindă stupii sistematici, cu rame mobile, unde ușurința in exploatare și productivitatea este mult crescută.
Numele lui Matache Gheorghe apare in mai multe numere ale Revistei Romania Apicolă incepand cu anul 1926, avand o colecție impresionantă pe care o păstrăm și astăzi incepind cu primul numar. 
      Matache Teodor se naște in 1934 și continuă tradiția de apicultor  mostenită de la tatal sau Gheorghe. In anul 1956 face primul stuparit pastoral din famile.
Transportă stupii in Dobrogea, Delta Dunarii și până la poalele munților Carpați.
Intâmplarea nefericită din anul 1958, cand  la traversarea Dunarii cu bacul se rastoarnă și iși pierde toată stupina, recuperand doar câteva scânduri ,  nu s-a descurajat, a avut curajul să  i-a totul de la capat și să-și propășească o alta stupină de 150 stupi.
Tatal meu, este și astazi la varsta de 78 ani, un om activ și cu preocupare pentru albinarit, iși tine stupii in același loc pe vatra satului ca inaintașii lui, unde beneficiaza de o floră spontană bogată.
Produsele sale sunt: veninul de albine, recoltat cu aparate moderne, miere, polen și propolis.    
        Din 1992 Daniel Matache dezvoltă afacerea prin inființarea Centrului de Produse Apicole in localitatea Bâldana, unde se imbuteliază sub marca Apimond produsele obținute din stupina proprie. 
        In prezent  APIMOND produce o gamă importantă de sortimente de miere, specialități de miere, produse cosmetice pe bază de produse apicole.

CONTACT

 
Secretariat:  office@apimond.ro
                      tel.: 0245 261.387
                      fax: 0245 658 138
Export:   export@apimond.ro
Vanzari :   vanzari@apimond.ro 
Achizitii:  achizitii@apimond.ro 
Contabilitate:   contabilitate@apimond.ro

Program cu clientii: Luni - Joi: 9 - 18, vineri: 9 -12,
Program cu Apicultorii: Duminica - Joi  de la ora 6 - 20.

Achizitori de miere in diferite zone ale tarii:
Achizitii miere Dobrogea: 0725 52 90 83,
Achizitii miere Muntenia:   0725 52 90 85,
Achizitii miere Oltenia:       0725 52 90 84,
Achizitii miere Moldova:      0725 52 90 86
Centrul de achizitii:      Tel.: 0725 52 90 87
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TREMOT DOBRE SI FIII
Tremot Dobre Si Fiii SRL a fost infiintata in anul 1993 si este situata in Baicoi, judetul Prahova.

Cu un efectiv de peste 30 angajati, Tremot Dobre Si Fiii SRL produce o gama larga de: miere de albine, faguri, ceara, propolis, polen.
In prezent, tinta companiei este aceea de a promova produsele apicole de inalta clasa in Romania si acest lucru are loc dupa ce, de-a lungul anilor, s-au exportat cantitati semnificative de miere conventionala si Bio in tari precum: Germania, Anglia, Franta, Italia, Polonia, Grecia, S.U.A. si nu numai.

Printre produsele de marca comercializate de catre S.C.TREMOT DOBRE SI FIII SRL se regasesc:
Mierea de salcam
Mierea poliflora
Mierea de tei
Mierea de menta din Delta Dunarii
Mierea de coriandru
Mierea de zmeur
Mierea de floarea- soareui
Mierea de trifoi alb
Mierea de maracine
Mierea de albastrele, etc

Nu trebuie uitate siropurile de fructe precum cele de: afine, mure, catina, coarne, soc, porumbe si muguri de brad, care sunt controlate si atestate de catre AGRECO GmbH Germania precum si de importante laboratoare externe si interne ca : Applica, Dr. Lullman, Institutul de Cercetari pentru Industria Alimentara, ANSV.
Aici mai mentionam si fagurii de miere, mierea cu laptisor de matca, mierea cu propolis si polenul granule.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

COMPLEX APICOL SA


Din 1965....
Apicultura in Romania este legata de numele Veceslav Harnaj. In 1957, profesorul Veceslav Harnaj si cativa prieteni, impatimiti apicultori, au infiintat Asociatia Crescatorilor de albine (ACA). Prima asociatie nationala a breslei apicultorilor din Romania, ACA este un sprijin real pentru apicultura si apicultorii Romaniei.
Veceslav Harnaj a incurajat dezvoltarea organizata si sistematica a apiculturii: a initiat cursuri de pregatire si specializare pentru apicultori, a stimulat apicultorii prin practicarea unor preturi avantajoase pentru produsele achizitionate de la apicultori, politica neintrerupta a Complexul Apicol pana in zilele noastre.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Despre noi

 • Compania APIPRODEX a fost infiintata de catre compania ECOFRUCT cu scopul de a prelua de la aceasta activitatile de achizitie, procesare si comercializare a produsului MIERE DE ALBINE

 • Din 2003, anul infiintarii companiei, am exportat cantitati remarcabile de miere de albine atat ecologica (BIO) cat si conventionala pe piata Uniunii Europene.

 • In programul BIO avem un grup de 28 de apicultori certificati de organismul german de inspectie si certificare CSI GmbH din Bremen condus de dr. Cord Lullmann si 25 de apicultori certificati de Ecoinspect SRL.

 • Compania este certificata ISO 22000:2005

 • Obiectivul nostru principal este cresterea continua a calitatii mierii exportate, obiectiv ce poate fi realizat doar prin implicarea permanenta a producatorilor.

 • Laborator propriu de analiza a mierii.

 • Contact

  SC APIPRODEX SRL
  Adresa: str. Lucernei nr. 2
               540265 Targu-Mures,  Romania
  Tel/fax: 0040-265-311045
  Tel: 0040-365-412600
  Cod fiscal: RO15436530
  Nr. de inregistrare Reg. Com.: J/26/573/2003
  Conturi bancare: LEI    RO21RZBR0000060003221967 Raiffeisen Bank Targu-Mures
                              EURO:   RO34RZBR0000060003285365 Raiffeisen Bank Targu-Mures

 •  


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

APIDAVA SRL

Despre noi // Cum a început totul?

s.c. Apis Prod 1992 – s.c. Apidava s.r.l. 2008

Totul a început în anul 1992, ca o mică afacere de familie, cu doar 2 angajaţi şi cu cei 50 de stupi ai profesorului de fizică Victor Mateş. Acesta a moştenit plăcerea pentru apicultură de la bunicul său şi a transformat-o într-un hobby, între anii 1980 -1992.
La început toată producţia de miere era extrasă, ambalată şi etichetată manual de membrii familiei, fiind livrată direct cu maşina proprie, de către Dl. Mateş la primele magazine private din Bucureşti şi din alte câteva oraşe mari din ţară.
Ne-am dezvoltat odată cu apariţia marilor lanţuri de magazine şi am crescut împreună cu ei, învăţând să ne aliniem cerinţelor de producţie şi calitate impuse de normele Uniunii Europene.
Încă din anul 2001 firma a început să facă exporturi, în prezent 60% din cifra de afaceri este dată de valoarea exporturilor.
Începând cu luna Ianuarie 2005, firma s-a transformat într-o societate mixtă româno-olandeză, cu participarea unor parteneri olandezi: Honey International B.V. şi Trichilia.
În septembrie 2007 firma s.c. APIS PROD s.r.l. şi-a schimbat denumirea în s.c. Apidava s.r.l. din dorinţa de a evidenţia tradiţia românească în domeniul mierii, tradiţie descoperită de profesorul de fizică Victor Mateş, în pasiunea lui pentru albine şi stupărit, în urma cu 25 de ani.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APICOLA PASTORAL GEORGESCU


Totul a inceput la sfarsitul anilor ’60, cand Domnul Cornel Georgescu, patronul firmei, a primit cadou doua roiuri de la un apiculor in varsta, cu experienta, care i-a indrumat primii pasi in meseria de stupar. Cu perseverenta, rabdare, efort sustinut si studiu aprofundat al tuturor publicatiilor in domeniu, Cornel Georgescu a reusit incetul cu incetul sa patrunda toate tainele apiculturii, fiind in prezent unul dintre cei mai cunoscuti si recunoscuti apicultori din tara (aproximativ 200 stupi).

Este membrul Asociatiei Crescatorilor de Albine (A.C.A.) din 1974 si a fost presedintele filialei Sector 3 din 1980 pana in 1991, cand a considerat ca este momentul sa puna toata experienta si cunostiintele sale in slujba consumatorilor de produse apicole si sanatatii in general.

Astfel, 1991 este si anul in care ia nastere S.C. Apicola Pastoral Georgescu S.R.L.
In 1995 este infiintat primul magazin, unde amatorii de produse apicole puteau gasi toate produsele stupului si informatiile necesare pentru a stabili ce combinatie este cea mai indicata pentru a-si imbunatatii starea sanatatii sau pentru tonificarea organismului.

Magazinul a fost un succes, astfel ca in mod natural a venit si idea de a desface produsele la nivel national sub marca inregistrata “Albina Carpatina” in retelele de retail si prin intermediul distribuitorilor.

Datorita cresterii cererii si a exigentelor privind normele de calitate, in iulie 2006 s-a inaugurat fabrica din comuna Jilava, cu o capacitate de 1000tone/an, cu dotari la nivelul cerintelor impuse de standartele UE.

In acelasi an compania a primit certificarea pentru sistemul de management al calitatii conform standardului ISO 9001: 2001 si sistemul de siguranta al alimentului ISO 22000 (HACCP). Fabrica este prima unitate de prelucrare a produselor apicole din Romania care a fost acreditata in 2007 pentru schimburi intracomunitare, primind marca de sanatate H-1. In 2009 am obtinut recertificarea conform ISO 9001:2008

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APICOLA COSTACHE SRL

 

Date de contact

SC Apicola Costache SRL
Com. Ion Roata | Jud. Ialomita
Tel: 0744.344634 | 0727.178566
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

3 comentarii:

 1. Cum vine asta noi apicultori luam un pret de nimic si voi castigati dublu!fara munca ..stiti cata munca este la un stup pana ajungeti sa culeaga..si cati bani cheltuiti.

  RăspundețiȘtergere
 2. A vandut cineva acestor firme ? As avea si eu cateva sute de kg de vanzare

  RăspundețiȘtergere
 3. A vandut cineva acestor firme ? As avea si eu cateva sute de kg de vanzare

  RăspundețiȘtergere